Черно море е домакин на три зонални турнира

Спорт

27-03-2015, 12:23

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци без загубена среща при 12 и 14-годишните момчета и при кадетите

Младите баскетболисти от детско-юношеската школа на Черно море Порт Варна спечелиха правото да бъдат домакини на три зонални турнира, на които ще бъдат определени финалистите в Държавните първенства за подрастващи. След изиграването на срещите в Междуобластните първенства, младите "моряци" завършиха първи, без загубена среща при 12 и 14-годишните момчета и при кадетите. Именно тези три формации на една от най-успешните баскетболни школи в страната ще приемат зоните през май.

По все още неофициални данни, първият зонален турнир е от 1 до 3 май. В зала "Христо Борисов" място във финалите ще търсят момчетата до 12 години с треньор Георги Бакалов. От началото на сезона те постигнаха шест победи в шестте си срещи в регион "Добруджа", на 28 март в Силистра са последните им два мача.

Момчетата до 14-години на Спас Натов също са без загуба в осем мача, нанасяйки три поражения на големия си съперник в региона Доростол. Тази формация на Черно море Порт Варна е селектирана от легендарния баскетболист още преди пет години. Зоналният турнир за 12-годишните ще се проведе във Варна от 28 до 30 май.

Осем от осем са и кадетите на клуба. В началото те бяха водени от Спас Натов, а от декември м.г. с тях работи Денислав Коцев. Зоналният турнир за тази възраст е 19-21 май отново в зала Христо Борисов.

Разочарованието при подрастващите са юношите клуба. Под ръководството на Пламен Христов и Денислав Коцев те записаха четири загуби (три от Доростол и една от градския съперник "Академик"). Това им отреди трето място и неизвестност в коя зона ще попаднат в турнирите от 24-26 април.

Според Наредбата на БФБ, за юноши и кадети зоните са шест. От тях за финалите се класират само победителите. Заелите втори места ще определят след бараж останалите два финалиста. За момчета (12) и момчета (14) зоните са също шест, но за финалите се класират първите два отбора.