Студентка от Варна четвърти месец в кома заради дупка на магистрала "Хемус"

Животът

27-03-2015, 11:53

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дете с опасност за живота след катастрофа на "Хемус"

Близките на момичето събират средства за рехабилитация

След пътен инцидент заради огромна дупка на магистралата 23-годишна варненска студентка е вече четвърти месец в кома. Виновни все още няма, а за да се събуди, Ивета има нужда от скъпоструваща рехабилитация в чужбина, разказа Нова ТВ в свой репортаж.

Инцидентът е станал на 6 декември 2014 година на магистрала "Хемус". 23-годишната студентка по стоматология Ивета изпада в кома, след катастрофа, причинена от огромна дупка на магистралата. Ивета и колегите й от Медицинския университет във Варна са били на път към Пампорово, за да празнуват осми декември, но стигат само до Провадия. Димитър, който кара колата, вижда дупката в последния момент. Движи се с около 90 километра в час.

Ивета се вози на задната седалка, без колан. При удара изхвърча на около три метра от автомобила. Намират я върху мантинелата, с възможно най-тежката черепно-мозъчна травма. Оттогава е в болница "Света Анна" във Варна. Жизнените й показатели са стабилни, но лекарите не знаят дали ще се събуди.

Часове след инцидента огромната дупка е запълнена. За Ива обаче е твърде късно. От Агенция "Пътна инфраструктура" отказват обяснения и не коментират инцидента, защото в момента тече досъдебно производство. Иначе изразяват надежда Ивета скоро да оздравее.

Днес, четири месеца след катастрофата, дупката отново започва да придобива първоначалния си вид. Може би до следващия инцидент. А в съседство се отваря нова дупка, поредната в този участък.

Приятелите на Ивета събират средства за рехабилитация. Всеки, който иска да помогне, може да го направи с пари в следната дарителска сметка:
Титуляр: IVETA VALERIEVA KABAKCHIEVA
IBAN:BG04STSA93000022478022
BIC: STSABGSF

Направен е и специален сайт Подкрепи Ивка (виж тук), в който дарения могат да се правят през Epay и PayPal.