Черно море домакинства в Ловеч за Европа

Единственият вариант "моряците" да си осигурят квота за Европа е от Купата на България

Ръководството на Черно море е заявило стадиона на Литекс в Ловеч за евентуално своe участие в турнира за Лига Европа през новия сезон. Това съобщиха за varnautre.bg източници от варненския клуб.

Крайният срок за подаване на заявления за евентуално участие в евротурнирите е 31 март и от "зелено-белият" варненски клуб вече са подготвили изцяло необходимата документация по този случай.

"Моряците" не успяха да се класират за първата шестица на "А", затова единственият вариант да си осигурят квота за Европа е при спечелване на Купата на България. Черно море се класира за 1/2-финал в турнирната надпревара, а съперник на варненци е, може би, най-скромния тим в тази фаза, който можеше да се падне при жребия.

Това накара голяма част от "зелено-белите" фенове отново да мечтаят за триумф с Купата, след като те бяха на косъм да я спечелят през 2006 и 2008 година. Преди 9 години Черно море отстъпи на финала от ЦСКА с 1:3, а две по-късно - на Ловеч с 0:1.

Първият мач с Локо Пд от 1/2-финалите на турнира е на 7 април на стадион "Тича" във Варна, а реванша на "Лаута" е на 29 същия месец.