Пожарът в общината унищожил само копия от документи (видео)

Крими

27-03-2015, 11:05

Снимка:

© Varnautre.bg | Ивайло Борисов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Атакуваха общината с коктейл "Молотов"

Атентат в Общината (снимки)

Извършителите са записани на камера

Копия от няколко документа са изгорели, след като неизвестен хвърли коктейл "Молотов" в общината тази нощ около 2:30 часа. Запаленото помещение е кабинет на служители от дирекция "Човешки ресурси", съобщи зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов. Освен копията са изгорели щорите на прозореца, два монитора и част от кабелите. По информация на полицията сред щетите са и две компютърни мишки, опушени са и 100 кв. м от стените. Благодарение на бързата реакцията на дежурния полицай огънят е бил много бързо потушен с два пожарогасителя. 

СНИМКИ

Камери са заснели деянието, както и извършителя, и отделът по сигурността в общината вече е се запознал с тях. Зам.-кметът обаче отказа подробности с мотива, че записите вече са предадени на полицията и е образувано досъдебно производство. 

Зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов, който е бивш шеф на варненската полиция, предположи, че мястото, където е било хвърлено запалителното средство, е избрано от извършителите, затова че няма видимост откъм главния булевард. От общината нямат идея каква може да е причината за атаката. 

"Предположенията могат да бъдат свързани с недоволни граждани, с някакво администриране на услуга или пък наложено наказание за административно нарушение и какво ли още не. Възможно е обаче да има и други подбуди", предположи Тодор Иванов. 

ВИДЕО: Какво още каза зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов