Феновете обявиха пълната си подкрепа за нов Спартак

ВИДЕО: "Приоритет ще ни бъде детско-юношеската школа, а оттам и представителния клуб", казаха от Сдружение "Бъдеще за Спартак Варна"

От Сдружение "Бъдеще за Спартак Варна" се срещнаха с фенове и симпатизанти на "соколите" и разкриха своята визия за бъдещето на футболния клуб. На срещата присъстваха председателят на сдружението Живко Господинов, Атанас Атанасов - Орела, Илко Станчев, Людмил Горанов и Траян Дянков. По различни причини на събирането не успяха да дойдат Пенчо Йорданов, Радо Станев, Кирчо Христов и Димитър Трендафилов.

Привържениците на "соколите" обявиха пълната си подкрепа за нов Футболен клуб, който трябва да се учреди до два месеца.

"На днешното събиране бяха поканени и ръководителите на Спартак 1918, но не виждам да присъства някой от тях. Най-вероятно има обясними причини. Имахме въпроси към тях, предполагам и вие също, но за съжаление тях ги няма", каза Атанасов.

"Първото и най-важно нещо е да се създаде нов клуб, който да бъде припознат от вас - феновете и той да започне от най-ниското ниво на футбола ни, на чисто. Вариант за обединение със Спартак 1918 няма. Нашето желание е създаване на клуб с име Спартак. Остава юридически да уточним дали ще е 19-18 или по някакъв друг начин. Повечето от вас знаят преди време когато създавахте фенския отбор на Спартак какви спънки правеше Янко Станев за името на отбора. Дано сега да нямаме такива спънки. Целта ни е да си запазим името", заяви Атанасов.

"Другото, което искаме да ни бъдат дадени базите, нашия дом - стадион Спартак плюс тренировъчната база стадион Локомотив. Приоритет ще ни бъде детско-юношеската школа, а оттам и представителния клуб. Разчитаме кметът да изпълни поетия ангажимент към нас – да ни осигури база. Той ни обеща първо спортен комплекс "Локомотив“, а после и стадион "Спартак", каза още Орела.

ВИДЕО: