Осъдиха продавачка, обрала оборота от супермаркет

Крадлата облякла анурак с качулка, за да се скрие от охранителните камери

28-годишната П. Христова, бивша продавачка в денонощен супермаркет, откраднала пари от дневния оборот.

В залата на Темида подсъдимата призна вината си за това, че рано сутринта на 8 юни миналата година отнела парична сума в общ размер от 1940 лева, представляваща дневните обороти на два съседни търговски обекта. Жената знаела къде се съхраняват парите от оборотите на магазините, тъй като 5 месеца преди деянието работила като продавач-консултант в денонощния супермаркет. Тя познавала и разположението на видео-охранителните камери, затова с цел да не бъде разпозната - в деня на кражбата облякла анорак с качулка.

Подсъдимата влязла в магазина, когато единствената работеща нощна смяна продавачка зареждала стоки в дъното на търговския обект, взела плика с оборотните средства и веднага напуснала мястото. По-късно липсата била забелязана и след преглед на камерите се разбрало за кражбата. В хода на разследването по-голямата част от отнетата парична сума е била върната от Христова с приемо-предавателен протокол.

Варненският окръжен съд се разпореди в продължение на 6 месеца 28-годишната П. Христова, която е с чисто съдебно минало, да се среща два пъти седмично с пробационен служител.