Задържаха заподозрян за убийството на клошаря в "Чайка"

В помещението, където е живял Червеният Коце са открити следи от борба, счупен зъб, петна от кръв

Полицията арестува единия от събратята по съдба на клошаря Костадин Костадинов, чийто труп бе открит в изоставено заведение на пазарчето в "Чайка" - Красимир. Днес по обяд той бе доведен с белезници на място, където бе направен поредният оглед в присъствието на поемни лица, следователи и криминолози, пише "Черно море".

Все още не е ясно дали Красимир ще бъде обвинен за убийството на Червения Коце, но следователите са разпитвали работещите на пазара за него и много хора са видели как го качват с белезници в полицейската кола.

Трупът на Червения Коце бе открит на 22 март тази година. Според патолозите тялото е престояло около месец в едно от изоставените заведения на пазарчето, точно до аптеката. В самото помещение, в което клошарят е живял, са открити следи от борба, счупен зъб, петна от кръв е имало по стените, по разхвърляните дрехи и по пода. Открита е и дървена щайга, с която явно е налаган Коце, тъй като по нея имало следи от кръв и косми.

Коце, Красимир и още няколко мъже с еднаква съдба обикалят редовно по пазарчето в "Чайка", ровят по контейнерите, от време на време помагат на търговците да товарят или разтоварват стока. Красимир живее в мазе в блока, в който майка му има апартамент. Той е безработен от години. Изчезнал от пазарчето по едно и също време с Коце, затова първоначално търговците помислили, че той е жертвата. Но днес мъжът бе арестуван.

 От дирекцията на варненската полиция не потвърдиха, но и не отрекоха информацията. „Засега не мога да кажа нищо освен, че има развитие по случая. По-късно ще ви бъдат предоставени подробности", каза  за Varnautre.bg говорителката на ОДП Ивана Милева.