2328 са местата в детските градини

Мисия Варна

26-03-2015, 15:44

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Две нови детски градини отварят врати във Варна

Обявяват местата за двете нови детски градини

Приемат документи от 1-ви април

2 328 са свободните места в първа група в детските градини във Варна, за които тази година могат да кандидатстват родителите на малчугани, родени през 2012 година.

381 са свободните места в яслените групи към обединените детски заведения, предвидени за деца, родени през 2013 и 2014 година.

Подаването на документите за новия прием започва от 1-ви април и ще продължи до 8-ми май. Правилата не са променени, повече информация за тях може да бъде намерена в сайта на община Варна.

Класирането ще бъде обявено в края на месец май, съобщиха от дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" в община Варна.

Всеки филиал е неделима част от конкретна детска градина и класирането на децата е общо. Обявените в електронния регистър свободни места за филиалите са за информация на родителите при избора им на детско заведение, поясниха от дирекцията.

Стана ясно, че незаетите 30 места за една група от филиал "Жирафче" са прехвърлени в централната сграда на ОДЗ-то, поради което в електронния регистър са обявени 66 места за две нови първи групи.

Обявеният нулев прием в ОДЗ №8 "Лястовичка" пък означава, че приетите миналата година деца в яслената група са прехвърлени автоматично в първа група на детската градина. Това не позволява директорът да обяви още места за външен прием за новата първа група.

При кандидатстването единият от родителите, с постоянен адрес в община Варна, трябва да представи следните документи: заявление по образец, оригиналите и копията на акта за раждане на детето и личната карта на родителя, документ от работодател, че работи с трудов договор /документът трябва да съдържа изх.№, мокър печат с подпис, БУЛСТАТ на фирмата/, заверено копие от годишна данъчна декларация по чл.50 или чл.92 за управители на ООД и ЕООД от ЗДДФЛ за предходната календарна година, ако родителят е самоосигуряващ се, актуален документ за регистрация от Бюрото по труда Варна, ако родителят е безработен. Трябва да се приложи също Удостоверението за липса на задължения към общината за предходна година.