Започва XVI-та Варненска студентска универсиада

Спорт

26-03-2015, 09:13

Снимка:

live.varna

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Днес от 19 ч. състезанията се откриват в обновената спортна зала на Икономическия университет

XVI-та Варненска универсиада ще се проведе от днес до 29 април. Състезанията ще бъдат в девет вида спорт. Проявата се организира съвместно от община Варна и студентските съвети и звената по спорт в университетите.

Днес от 19 ч. състезанията се откриват в обновената спортна зала на Икономическия университет, където започва баскетболния турнир между Технически университет и Висше военноморско училище "Н. Й. Вапцаров".

На 16-ти, април /четвъртък/, стартира турнир по баскетбол, на който домакин ще бъде Медицинският университет. Първата среща от програмата е в 16 часа при мъжете с мач между Варненски свободен университет – ВВМУ.Шахматният спорт също е залегнал в програмата на Универсиадата и ще състои на 16-ти април, /четвъртък/, от 13.00 часа в "Младежки дом" зала 12.

На 18-ти април на басейн "Приморски" е първенството по плуване, в което традиционно вземат участие около 100 студенти.Най-популярният и емоционален спорт – футболът, ще се проведе на спортните бази на Техническия университет – Варна, и ОСК "Морска градина". И тази година всеки университет има право да се включи с два отбора. Турнирът стартира със срещата между ВВМУ (2) – Икономически университет (2) на 20 април от 16.00 часа. Полуфиналните и финални срещи са предвидени за 24-ти април /петък/ от 15.00 часа в Морската градина.

Турнирът по боулинг започва на 21-ви април от 15.00 часа в "Playground” МОЛ Варна и ще продължи до 23 април, когато е и финалът на състезанието.През уикенда на 25-26-ти април програмата е наситена със спортни събития за студентите, като в двата дни на тенис комплекс "Чайка" ще се изиграят срещите по тенис на корт. Схемата на провеждане ще е лично отборно първенство.На 25-ти април от 11.00 часа в Морската градина под Летния театър, стартират атлетите в кроса. В най-масовото състезание дисциплината, заложена за мъжете, и тази година са 2000 метра гладко бягане, а за нежния пол - 1000 м. В кроса няма ограничения в броя на участниците, така че всички желаещи студенти могат да се включат.

Спортът тенис на маса тази година ще се състои на 28-ми април /сряда/ в залата на Икономически университет- Варна. Началото на състезанието е предвидено за 15.00 часа. Официалното награждаване и закриване на XVI-та Варненска Универсиада ще се състои на 29 април /сряда/ от 18 часа в пиано бар "Синатра" /Младежки дом/.