Световна купа по спортна гимнастика и акробатика ще има

Мисия Варна

25-03-2015, 16:43

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спортна зала 40 дни преди Световната купа

Извадиха канцерогенна вата от Спортна зала (снимки)

Поетапно ще се преминава към ремонтни дейности и в други зони на Двореца

"Световна купа по спортна гимнастика и акробатика ще има!" Това каза кметът Иван Портних след среща с фирмата изпълнител на ремонта на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта, експерти на всички институции, отговарящи за безопасността на сградите, и представители на федерациите по спортна гимнастика и акробатика. Той поясни, че подобно събиране е било необходимо предвид факта, че излизат все по-често проблеми с ремонтните дейности, но основната цел - провеждане на състезанието, ще бъде изпълнена и зала "Конгресна" ще има пусков срок именно за турнирите по акробатика и спортна гимнастика от големия форум. "Благодаря на ръководството на федерацията за конструктивната среща, на която обсъдихме всички детайли, относно организацията и провеждането на мероприятието. Създаде се известно изкуствено напрежение, което бе изключително излишно и преекспонирано, но истината е, че в хода на ремонта излизат все повече и повече проблеми", поясни Портних.

"Конструктивно зала "Конгресна" не е в добро състояние и в годините бе изцяло занемарена. Това, че в крайна сметка започнахме реконструкция, извади наяве лошото й състояние, а може би и лошото й стопанисване назад във времето. Това, което обаче сме уточнили като действие и с ръководството на залата, и със строителя, и с конструкторите, е поетапно да бъдат решени всички нововъзникнали казуси. Естествено, това, което се констатира, предполага в бъдеще да продължим с ремонтните дейности и укрепването на прилежащите й постройки, защото се видя в действителност, че и там има много проблеми", заяви кметът.

Той увери, че конструкторите и проектантите ще изготвят необходимите проекти, след което поетапно ще се преминава към ремонтни дейности и в други зони на Спортна зала. "Така или иначе, за първенството уточнихме всички детайли и вярваме, че въпреки кратките срокове, създадена е организация с огромен брой строителни работници, с денонощен режим на работа, така че към датата на провеждането на Световната купа да можем да отговаряме на изискванията на световната федерация за мероприятие от подобен ранг", каза още Иван Портних.

Председателят на организационния комитет на Световната купа Йордан Йовчев също изрази оптимизъм, че зала "Конгресна" ще може да приеме домакинството.

"Ясно е, че ремонтът е от огромно значение и с много голям мащаб. Опитваме се да направим оптимални задания, за да се случи събитието. Видимо е, че хората работят и всеки дава максимума", заяви многократният олимпийски медалист.

Засега от Двореца на културата и спорта не се ангажират да кажат кога ще приключи напълно ремонтът на зала "Конгресна". Повече яснота ще има след 10 дни.

ВИЖТЕ ВСИЧКО, КОЕТО КАЗА КМЕТЪТ СЛЕД СРЕЩАТА С ЕКСПЕРТИ:

Ето какво каза и председателят на организационния комитет на Световната купа Йордан Йовчев: