Затворник избяга от болницата, обра охраната

Крими

25-03-2015, 15:53

Снимка:

VarnaUtre.bg/архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Ще лежи още година и четири месеца

38-годишен затворник е избягал от болницата и е обрал охраната. Наказанието му е още 1 година и 4 месеца затвор при първоначален строг режим.

Затворникът М. Димитров на 6 октомври 2012 г. избягал от отделение УНГ в МБАЛ "Св. Анна". Подсъдимият бил приет за планово оперативно лечение в болницата, а в стаята, където бил настанен, бил обособен временен пост за надзор и охрана. Димитров се възползвал от кратковременно отсъствие на охраняващия го служител и успял да отключи белезниците, с които крака му бил фиксиран към болничното легло. Той видял оставените в стаята лични вещи на служителя – мобилен телефон, компютър, грабнал ги и напуснал медицинското заведение. На улицата успял да спре такси, като вместо пари - оставил на шофьора чуждия мобилен телефон. Два дни след бягството бил заловен в село от областта.

Кражбата на чуждите вещи за Димитров се явява в условия на опасен рецидив. За всяко от деянията съдът определи отделни наказания, като наложи 38-годишният М. Димитров да търпи най-тежкото от тях – 1 година и 4 месеца затвор при първоначален строг режим.