Канят варненци на курс по китайски

Организаторите ще ни съветват как да правим бизнес с Поднебесната империя

Във Варна стартира ексклузивна програма за обучение по китайски език и китайска култура, озаглавена "Докосни Китай, стани част от света".

Обучението ще се провежда в Център "Иновации и Развитие"- при Икономически университет Варна. Всеки, който желае ще може да се докосне до културата на Поднебесната империя, твърдят организаторите.

Желаещите ще бъдат обучавани от Xiong Yuhuan, преподавател от Народна Република Китай. Курсът ще даде основна грамотност по китайски език, в това число азбука, Пинин, знаци, символи, звуци, четене, писане, основни граматически правила и др.

Курсистите ще усвоят ключови изрази и фрази от ежедневието, които ще позволят осъществяване на базова комуникация и провеждане на разговор. Освен това ще могат да се запознаят с китайката култура и китайските традиции, да научат принципите и особеностите на бизнес комуникацията и взаимоотношенията с китайски партньори.

Организаторите на обучението ще дават и консултации свързани с бизнес проекти. Те се ангажират да окажат помощ при тяхната реализация и осигуряване на подходящи китайски партньори и медии.