Ученик раздава юмруци, открадна и телефон

Осъдиха го условно

Ученик бе признат за виновен за това, че на 7 август 2013 г., чрез употреба на сила, отнел мобилен телефон с допълнителна карта памет и противоударен панел от друг младеж. Потърпевшият разхождал кучето си по пешеходна алея в посока към Автогарата и в същото време разговарял по мобилния си телефон. Подсъдимият и негов познат се разхождали по алеята в срещуположна посока, когато каишката на домашния любимец неволно препречила движението им.

Младежът се извинил за причиненото неудобство, но подсъдимият Я.М. го ударил с юмрук в лицето, при което той залитнал и седнал на земята. Подсъдимият със заплашителен тон поискал мобилния апарат на пострадалия, който по-късно същия ден продал на трето лице срещу сумата от 80 лева. Отнетият при грабежа чужд телефон е на стойност около 300 лева.

17-годишният Я. М. е неосъждан до момента. За извършения грабеж Районният съд му наложи наказание от 3 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от една година.