Бум на посещения в зоокъта за ден

2500 човека са минали през парка в неделя

Ласкавото време в неделя извади на припек закопнелите за слънце варненци. Малки и големи масово се втурнаха към Морската градина в града. 2500 човека са посетили варненският зоокът, което е рекорд, каза директорката на парка Иванка Стоянова. Тя уточни, че дори на 1 май, когато всички роми излизат в градината, не е имало толкова много посещения.

По нейните думи Варна е и първенец по осиновяването на животни. Всички бебета, родени през миналата година, 60 на брой, са намерили покровителството на частни лица и фирми, а приходите от това са на стойност около 20 000 лв.

Припомняме, че с потомство през 2014 г. се сдобиха маймуни, лами, елените лопатари, носатите мечета, лъвското семейство и много други животни.

До края на годината се очаква любимото на варненци местенце да добие още по-колоритен и привлекателен вид. Община Варна отпусна 150 000 лв. по проекта за реконструкция и ремонт. С част от средствата ще бъде обновен домът на лъвовете, който е в бетон и плочки от 60-те години.
"Има европейска директива, според която животните трябва да живеят в близка до естествената си среда, където задължително да присъстват течаща вода, камък и дърво. Ние нямаме огромно пространство, но царят на животните ще има по-широк и красив дом", обеща още г-жа Стоянова.