На пазар: Падна цената на доматите, скочи пиперът

Най-евтините картофи са във "Вадиславово"

Вече по варненските тържища могат да бъдат намерени по-евтини домати с цена от 1,70 лв. за килограм, с 0,50 лв. по-евтино от края на миналата седмица. Така вървят на Централният пазар и на пазар "Владиславово".

Там са и най-евтините краставици за по 1,80 лв. на кило. Впечатление прави, че са скочили с 1,50 лв. тиквичките и пипера и цената им по повечето тържища в града върви около 5 лева за килограм. Печурките вървят за по 3,50 лв., а кралските печурки за по 5 лева на кило

Зелето в началото на новата седмица отново е с по-висока цена, макар и с 0,10 лв. Може да се намери между 1,40 и 1,60 за килограм. Лукът запазва цена от 1,20 лв. на килограм. Чесънът остава между 4 лв. и 5,80 лв. за килограм.

Най-евтиният плод остават ябълките. Ще ги намерите за лев на килограм на Централният пазар. По останалите тържища вървят от 1,20 лв. до 4 лв. на пазар "Чаталджа". Портокалите също са достъпният за сезона плод на цена от 1,20 лв. за килограм. Мандарините запазват цена от 2 лева за кило.

Бананите вървят между 2,80 лв. и 3 лв. , лимоните също накисиляват с цената си от 2,20 лв. Следват ги крушите с цена от 3 лева, ягодите за по 8 лева на кило и гроздето, което стига до 10 лева.

Любителите на рибните дарове имат богат избор и тази седмица. За по-скромният бюджет достъпна остава цацата между 2 и 3 лева за килограм, следвана от иларията и ватоса за 4 лева на кило. Скумрията остава за 5,50 лв. , малко по-евтина на 5 лева е каята. На цена около десетина лева вървят карагьоза, акулата и чернокопа. Ципурата и лаврака са по 15 лева на килограм. Най-скъп си остава калкана с цена между 28 и 32 лева на килограм.

Вижте подробно цените (кликнете на таблицата за по-голям размер)

Зеленчуци и плодове на всички пазари