Чар-ДКС доминира в турнира “Руми и Албена”

Спорт

23-03-2015, 12:45

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гимнастички от 9 националности ще участват на "Руми и Албена"

Грации от цял свят излязоха на килима в надпреварата в ДКС - Варна

Състезателката на варненския клуб Чар-ДКС Елизабет Йовчева завърши първа при девойките младша възраст сред българките в 19-ия турнир по художествена гимнастика "Руми и Албена". Грации от цял свят излязоха на килима в надпреварата, която беше открита от директора на общинската дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" Лилия Христова, а шефът на Двореца на културата и спорта Минко Христов награди най-добрите.

Втора пък завърши представителката на Грация (Варна) Габриела Георгиева. Тя има още 2 златни и 1 сребърен медал. Георгиева пък спечели на уред по избор.

В международния турнир златото отиде при Деница Стоян (Румъния). При девойките, родени 2002 г., на първо място от ДП е Галатея Герова от Тракия (Пд), а Звезда Игнатова от Чар-ДКС има сребърни медали. В МТ победител е Виктория Мороч (Румъния). При девойките старша възраст категория А-Б, златото в ДП е за Михаела Вълчанова от Чар-ДКС. В ДП при девойките старша възраст – елит на първо място е Йоана Николова от Чар-ДКС, а нейната съотборничка Габриела Бахчеванова е вицешампионка. В МТ златен медал има Памела Петрова – също от Чар-ДКС.

Финалният ден от турнира донесе титла в МТ на Вивиан Христова от Чар-ДКС, която е златна при децета, на въже и бронзова на без уред.

В надпреварата при девойки млаша възраст се изяви Веселина Скопчанова (Чар-ДКС).

При жените многобоят беше спечелен от Калина Богоева (Грация), триумфирала на обръч и бухалки. Международният турнир приключи с успех за Кейдън Лашли от Канада с треньорка Здравка Чонкова. В тази възраст Мария Стилиянова от Чар-ДКС е втора в многобоя, на обръч и на топка. На лента съотборничката й Румина Радева спечели злато. В държавното първенство титлата отиде при Катрин Тасева от Левски.