Варненският Одесос шампион на България по фехтовка

Спорт

23-03-2015, 11:37

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Пресияна Дишева защити титлата си и за втора поредна година се качи на най-високото стъпало при девойките

Състезателите на варненския клуб Одесос 2008 се представиха на ниво по време на държавното първенство по фехтовка за младежи и девойки, което се проведе в Пловдив. В индивидуалното състезание Пресияна Дишева защити титлата си и за втора поредна година се качи на най-високото стъпало при девойките.

При младежите Тодор Михалев остана на второ място. Талантът е на крачка от участие на Европейско първенство. Решаващо за класирането му на форума ще се окаже представянето на държавното до 18 години по модерен петобой в Кранево, което ще се проведе на 4 и 5 април.

През втория ден на шампионата, варненските фехтовачи отново попълниха витрината си с медали. В отборното състезание младежите на Одесос грабнаха купата и станаха шампиони. Те бяха в състав - Тодор Михалев, Пресиян Кралев, Крум Илиев и Тимур Шукюров.

Девойките в състав - Пресияна Дишева, Василена Тимофеева и Аделина Петрова завършиха на второ място и се окичиха със сребърни медали. Момичетата са на лагер с националния отбор по модерен петобой, където се готвят за участие на Европейското първенство до 21 години в София.

"Доволна съм от представянето на отбора в Пловдив. Винаги може и повече! Това състезание е част от подготовката им за предстоящото Европейско първенство. Видя се върху какво още трябва да се работи”, каза за Днес + треньорът Невена Димитрова, която заедно с Деница Радева изведоха тима на Одесос 2008 до медалите. Всички призьори са ученици в Спортното училище „Георги Бенковски” във Варна.