Тротоар до Морската стана паркинг, хората вървят по улицата

Застрахователно дружество на ул. "Михаил Колони" "узурпира" мястото за пешеходци

С всеки изминал ден в рубриката ни "Паркирал си като идиот" се класират все по-големи и все по-нагли "рекордьори". След като в събота цял ден получавахме снимки от читатели, документирали безумното отношение на съгражданите ни (и не само) към правилата за движение и пешеходците, неделята се оказа не по-малко плодотворна и ни изненада с капката, която се надяваме да прелее чашата.

Тротоарът на ул. "Михаил Колони" като че ли вече официално се е превърнал в паркинг! В неделния ден мястото, по което по принцип се движат пешеходци, беше изцяло заето от автомобили. 

В 13 ч разстоянието между терасата на пицарията (която от своя страна заема половината тротоар) до светофара на входа към Морската градина беше плътно запълнено от 3 леки коли и 3 джипа.

Най-интересното в случая е, че от платното към тротоара е излят асфалт, за да улесни качването на автомобилите. Точно там има офис на застрахователно дружество. "Висша наглост! До скоро от фирмата си бяха сложили стопери да не им заеме някой мястото. Сега са ги махнали, но си спират и в събота, и в неделя", коментира живеещ в района гражданин, който трябваше да слезе на платното, за да заобиколи "паркинга". 

"В почивните дни пък е още по-голям ужас. Съвсем не може да се мине. И с просто око се вижда, че тежките автомобили са разсипали тротоара. Само джипове спират. Но явно за тях правилата са други!", обяснява варненецът, излязъл на разходка без колата си.