Облачно и хладно от понеделник

Температурите падат

В понеделник по Черноморието ще е предимно облачно, но по-късно след обяд от север облачността ще се разкъса. С умерен до силен североизточен вятър ще нахлува по-хладен въздух и максималните температури ще са между 7 и 10 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

На места в Западна България ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, съобщава НИМХ-БАН.

Преди обяд все още ще е облачно със слаби превалявания от дъжд, главно в Южна България. Облачността от североизток ще започне да се разкъсва и в североизточните райони ще намалее до слънчево. Ще продължи да духа умерен вятър от изток-североизток, по крайбрежието - временно силен, от североизток. С него ще нахлуе по-хладен въздух и максималните температури ще са от 8 до 13 градуса.

Атмосферното налягане ще е средното за месеца и ще остане без съществена промяна.


В планините ще е облачно, на места в масивите на Южна България - със слаби превалявания от сняг. Вятърът по високите части ще е слаб до умерен, предимно от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градус.

Във вторник вятърът ще се ориентира от югоизток-изток. Повече слънце ще има над Северна и Източна България, а над западните и южните райони облачността ще е предимно значителна, почти без валежи. Температурите ще са с 2-3 градуса по-високи.

Още през нощта срещу сряда облачността, отначало средна и висока, отново ще се увеличи. През деня от югозапад ще завали. Вятърът ще стане южен и в Източна България ще се усили.