Красен Кралев: Нямам амбиции за кмет на Варна

Министърът на спорта твърдо подкрепя идеята за задължителното и електронното гласуване.

"Нямам амбиции да ставам кмет на Варна", заяви днес в студиото на Дарик радио министърът на младежта и спорта Красен Кралев. В отговор на въпрос за започналите спекулации около името му за кандидат, той обясни, че се чувства изключително щастлив на поста, който заема в момента, и на тази позиция има много широк хоризонт за развитие.

"Започнал съм много проекти в областта на развитието на спорта в България и съм изключително амбициран да ги довърша", каза той. В същото време министърът подчерта, че Варна в момента има млад и амбициозен кмет, който се справя много добре с работата си да реши трупаните с десетилетия проблеми на града.

Запитан какво е мнението му за референдума, Кралев бе категоричен, че едновременно с местните избори, трябва да има и допитване за промени в изборния закон. Той застана твърдо зад идеята за задължителното и електронното гласуване.

Според него на местни избори трябва да се прилага смесена система за определяне на общински съветници, а на парламентарния вот трябва да има мажоритарни кандидати.