Бандит, обирал старици, отива в затвора

Задигал пари и кабели, докато една от жертвите го спипала и предала на полицията

2 години ще лежи в затвора крадец-рецидивист, обирал пари и кабели от имоти в село Дюлино, община Бяла. 34-годишният Г. Сандев, който е многократно осъждан, набелязвал жертвите си, предимно възрастни и самотни жени, и се вмъквал в домовете им докато те шетат из двора или в градината. В периода март-апрел 2014 г. безделникът се разхождал на оглед из селото и видял, че възрастна самотна жена копае на двора. Вмъкнал се през отключената входна врата, надигнал мушамата на масата в дневната и взел откритите там 3 плика със спестени пари в общ размер 1000 лв.

След като изхарчил откраднатите чужди спестявания, два дни по-късно подсъдимият проникнал в дома на друга трудно подвижна пенсионерка и по идентичен начин откраднал надписан плик със сумата от 195 лева, отпуснати на жената като енергийни помощи.

В началото на април, в два последователни дни, Сандев с помощта на клещите измъкнал 20 метра специфичен меден кабел от необитаема къща, а през метална решетка на избен прозорец в друг дом успял за издърпа и отреже 15 метра удължител, захранващ кабел за електрожен и ръкохватка за заваряване. Откраднатите кабели мъжът обгорил в дере край селото и предал получената мед в пункт за вторични суровини.

До разкриването на престъпленията се стигнало, след като на 5 април 2014 г. подсъдимият видял първата потърпевша от деянията му жена отново да работи в градината си и решил да се възползва от ангажираността й, за да открадне меден съд, набелязан при предишното му проникване в чуждото жилище. Жената засякла подсъдимия да тършува и той побягнал, прикривайки лицето си с парцал. По подадения сигнал и оставените дактилосокопни следи полицията стигнала до извършителя. Откраднатото имущество е на обща стойност 1404 лева, съобщават от Районният съд във Варна. За лошите си навици Сандев ще плаща със свободата си в следващите две години.