Феновете: Искаме връщане на клубната база от общината и ново, чисто начало за Спартак Варна

Ние подкрепяме сдружението "Бъдеще за Спартак" и неговото намерение за регистрация на нов клуб

По повод позицията на зоналния шеф на БФС Георги Мирчев, привържениците от "Синдикат 12" приемаме това негово медийно изказване като провокация идваща от хората близки до сегашното статукво в клуба.

Ние подкрепяме сдружението "Бъдеще за Спартак" и неговото намерение за регистрация на нов клуб, връщане на клубната база от Община Варна и ново, чисто начало за Спартак Варна.

Господата Фажев и Мирчев може да си говорят каквото искат, но ние смятаме, че нямат морално право да го правят. Може да насрочват колкото си искат общи събрания, но оттук нататък те се смятат за нелегитимни, както и регистрирания през 2010 година клуб като параван за преминаването на общински земи в частни ръце.

Относно връщането на имотите на клуба, от каква позиция Георги Мирчев ще определя кое е "честно и справедливо" в казус, който може да реши само Община Варна като заинтересована страна по договора за Спортен комплекс "Спартак" АД?

И най-вече, къде остава общественият интерес, който в случая грубо е нарушен? За пореден път напомняме, че общинските имоти влязоха в акционерното дружество, за да послужат за финансовото обезпечаване на клуба, а не да са причина за неговото унищожаване в полза на частни интереси.

Георги Мирчев знае това много добре, така че да не се вживява в ролята на адвокат на фирма "Инжстрой" и лобито им в Община Варна.

Клуб на привържениците на "Спартак" Варна - Синдикат 12