Георги Мирчев: Справедливо е стадионите да се върнат на Спартак, а земите - на вложилите пари

Спорт

17-03-2015, 10:21

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Приоритетите - перспективен представителен тим и подредена и работеща школа

Бившият футболист на Спартак и настоящ шеф на ЗС на БФС Георги Мирчев смята, че е дошло време да се прекъсне порочната практика клубът да се управлява неправилно. Мирчев изрази свое лично мнение за бъдеща визия на Спартак, която ще му позволи да тръгне в правилната посока.

Ето как ексзащитникът вижда нещата:
"Спартак стигна до това положение, тъй като през последните години се управляваше неграмотно, особено през последната. Определени хора използваха клуба за лично облагодетелствуване и трупаха дивиденти на гърба му. Някои от тях станаха легенди, без дори да са изиграли 5 мача".

"За да тръгне сега Спартак в правилната посока, е необходимо да се случат две неща. Първо - клубът да получи безвъзмездно за ползване своя стадион със залата и комплекс "Локомотив". И второ – да намери човек с някакви финанси. Не много пари на първо време, а поне някакви. Този човек единствен ще определи екипа, с който да работи – както управленския, така и спортно-техническия".

"На Общото събрание на 15 април не е редно да очакваме да се случи нещо съществено. По-скоро трябва да се вземе решение за насрочване на друг форум през лятото, като дотогава клубът вече да е уредил всичко около базата си".

"В коя група ще играе от август Спартак, не е толкова важно. Важното е да получи двата стадиона, защото това ще позволи на клуба да съществува и постепенно да изгради един добър футболен продукт със стойност и цена. Който да е атрактивен и примамлив за бизнесмени. Под добър продукт, разбирайте перспективен представителен тим и подредена и работеща школа. След като това се направи, по-лесно ще се привлече човек, който да влага пари във въпросния продукт. Той поне ще знае, че ако инвестира например 5 лева, дори и да не спечели, няма да ги загуби".

"Що се отнася до земите на клуба, да останат на тези, които са вложили в тях средства през последните 5 години. Хубави, лоши, тези хора така са виждали нещата и са дали пари".

"Затова двата стадиона – на Спартак, а земите – на тях. Така ще е честно и справедливо."