Строителство върху детска площадка във "Владиславово" няма да има

Мисия Варна

16-03-2015, 18:06

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Детска площадка става строеж

На този етап собствениците на терена, който няма нищо общо с детската площадка, не планират да строят нищо

Строеж върху детска площадка във "Владиславово" няма да има. Това заяви кметът на района Неделчо Михайлов. Той категорично опроверга твърденията на някои жители от квартала, че върху детската площадка пред 21 блок ще бъде вдигната сграда. 

"Преди месец получих подписка от 1000 души от района против строеж в частен терен пред блок 21. В този терен от около декар, декар и половина категорично не влиза съществуващата детска площадка", обясни Михайлов пред Varnautre.bg

След като кметът получил подписката, в края на февруари той инициирал четиристранна среща между жителите на района, главния архитект, районния архитект и собствениците на терена. "Срещата мина в добронамерен тон и разбирателство и от нея стана ясно, че за терена има само ПУП за сграда с обществено предназначение. Гражданите изразиха своите опасения, че там ще се построи кооперация, но собствениците обясниха, че нямат такова намерение. Те уточниха, че имат идея за строителство на сграда със спортна насоченост", обясни Михайлов. На 11 март по темата е била организирана още една подобна среща, с жители на района, администрация и собствениците на терена. На нея обаче присъствали хора от квартала, които не са били в течение за предишната среща и не са били запознати с казуса. Вероятно именно от тях са тръгнали спекулациите, че върху площадката ще се вдига строеж, смята районният кмет.

"На този етап собствениците на терена, който пак казвам няма нищо общо с детската площадка, не планират да строят нищо. Те самите не искат да създават напрежение и са готови, когато решат да строят да направят сграда за обществено ползване, дали ще е спортна зала, сладкарница или басейн, те ще си преценят", посочи Михайлов. По думите му, самият той преди година, когато не е знаел, че теренът е частен го е оглеждал, като вариант за строителство на общинско спортно съоръжение.  

"Напрежение заради евентуалното строителство върху въпросния терен няма. Друг е въпросът, че ако има токова, аз няма да подпиша строителните книжа", завърши Михайлов.