Злобни съседи обезобразиха стопанката на ферма за малтретирани животни

Крими

16-03-2015, 16:30

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Приют за малтретирани животни търси храна

Бивш водолаз и мъж с прякор Вальо Мокрото са нападателите, боят е извършен 5 минути след като полицията си тръгнала

Жесток побой отнесе Вера Трендафилова - собственичката на фермата, която приютява малтретирани животни в село Орешак и вдъхновителка на каузата "Приятели на четири крака". Нападателите са двама нейни съседи, единият от които от години я тормози и се опитва да я накара да прекрати дейността на фермата.

"Агресията идва от двама примитиви, които от години генерират омраза срещу животните и дейността ни. Циклично има набези със заплахи, само защото искат да се махнем оттук", това разказа обезобразената Вера, пред Varnautre.bg

"От злоба, завист и неразбиране на това, което правим тук за животните, съседът, който живее през три къщи - Николай Колев редовно ме заплашва. Той е бивш водолаз в пенсия, разполага и с оръжие. По някаква причина той не разбира това, че тук учим на любов към животните, хора от целия свят пристигат, за да се запознаят с дейността ни, постоянно идват медии да снимат. Това явно го дразни", смята Трендафилова. 

Заплахите и тормоза ескалирали във физическо насилие на 9 март. Повод станали две овце от фермата, които били на паша извън очертанията й. "Не знам какъв беше проблемът, при положение, че имам договор със собствениците на въпросните поляни и животните могат да пасат там и това по никакъв начин не касае въпросния Колев. Точно преди инцидента една от телевизиите беше дошла да прави репортаж за фермата. Колев отново пристигна, за да се заяжда и да провокира с ругатни и заплахи. Обадих се на кметицата, за да кажа какво се случва. Тя от своя страна изпрати полицаи, които да го предупредят. Точно 5 минути след като служителите на реда си тръгнаха от къщата на Колев, пред вратата ми се появиха с негов приятел с прякор Вальо Водното, също живеещ в района, с когото са постоянно заедно", припомня си ужасът от преди няколко дни Вера Трендафилова. Боят е извършен пред дома й. "Знаят как да бият и съм само обезобразена, без да имам счупвания, за това и според медицинското, което си извадих съм само лека телесна повреда", посочи Трендафилова. 

По думите на Вера по време на извършването на побоя е имало свидетели. Съседите излезли и видели какво се случва. Минути след нападението обаче, двамата биячи посетили свидетелите и заплашили и тях. "Сега очевидците казват, че нищо не са видели", казва Вера, която смята да пусне жалба срещу извършителите. Справка в полицията показа, че такава все още няма. 

Това не първата жалба срещу Никола Колев. Миналата година отново е имало такава срещу него, заради обиди и заплахи, които изсипвал по адрес на Вера и съпруга. "Колев се нахвърля на мъжа ми словесно с идеята да го провокира и да се стигне до физическа саморазправа. Ако съпругът ми му посегне, Колев после ще има основание да заведе жалба, каквато вероятно е и целта му", обяснява Вера. След жалбата миналата година е имало известно спокойствие, но за кратко. "Не се притеснявам да разкажа и да дам гласност на всичко. Защото не може вечно да продължаваме да търпим беззаконията", завърши Вера Трендафилова.