Черно море е отбор на месеца във Варна

Лекоатлетът Станимир Стойнов бе избран за Спортист на февруари

Безапелационно за "Отбор на Варна" за месец февруари 2015 г. бе определен баскетболният тим на Черно море, който спечели Купата на България. Трофеят е с историческа стойност и напълно заслужен. "Моряците" грабнаха трофея след победа във финала срещу Лукойл Академик. Това е четвърта купа в историята на варненския клуб.

Лекоатлетът Станимир Стойнов пък бе избран за Спортист на месеца. Той е състезател на СК Евър с треньор Цонка Господинова. Талантът спечели златен медал и стана шампион на България в дисциплината трибой. Варненецът стана шампион със 190 точки и бе убедителен победител на 60 и на 800 м. Шампионът записа време 8.37 на 60 м, 4.49 на скок дължина и 2:21.0 мин. на 800 м.

Победител в анкетата за „Най-добър спортист за месеца” на варненското спортно училище „Георги Бенковски” е плувкинята Василики Кадоглу. Те е състезател на СК Астери. Тя завоюва седем златни медала от държавното за деца, като подобри и три национални рекорда.

В онлайн анкетата „Спортист на Варна“ най-много гласове събра младият борец на Локомотив`93 Димитър Стефчев. Той спечели гласуването с 32,48% от гласовете. В класическия стил Стефчев стана шампион на България при децата до 12 години. Негов треньор е Светлозар Стоянов.