На пазар: Краставиците паднаха под 2 лева

Най-евтини картофи търсете на "Часовника"

Драстично поевтиняване на краставиците се забелязва по варненските пазари в началото на седмицата. С левче е паднал зеленчука на Централния пазар и на "Часовника", където можете да го намерите за 1,80 лв. на килограм. Цена от 4,90 лв. държи само "Чаталджа". Леко са поскъпнали доматите, които вървят между 2,20 лв. и 5 лв. за килограм.

Зелето запазва най-ниска цена от 1,40 лв. за килограм, непроменена остава и цената на лука. Килограм чесън се търгува между 4 и 6,50 лв. Морковите също задържат цената си от миналата седмица и вървят средно по 1,20 за килограм. Най-евтино за левче ще ги намерите на "Часовника". Там търсете и картофите с най-ниска цена от 0,60 лв.

Плодовете също запазват цените си от миналата седмица. Банани под 2,80 лв. за килограм няма да намерите по варненските пазари. Лимоните се търгуват на 2,20 лв., с 0,40 лв. по-скъпо от края на миналата седмица. Най-евтини ябълки за по левче търсете на "Чаталджа". Най-изгодно портокали можете да си купите на Централният пазар, където вървят по 1,20 лв. за килограм. Гроздето и авокадото остават твърдо на цена от десетина лева. Ягодите са по-скъпи тази седмица и под 8 лв. за килограм няма.

За почитателите на морските изкушения най-достъпни остават цацата и червеноперката с цена от 2,50 лв. за килограм. Следват ги толстолоп и сардина, които вървят на цена от 3,50 лв. на килограм. Каята и скумрията се продават на 5 лева. На 5,50 лв. върви шаранът. С левче по-скъпо за 6, 50 лв. се търгува хека в началото на новата седмица. Калканът е паднал с 2 лева, но отново цената му от 28 лв. за килограм е най-висока на рибния пазар. Следва го сьомгата, която запазва цена от 20 лева за кило.

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар