Мания с първи трофей за годината

Спорт

16-03-2015, 10:05

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци вдигнаха купата след разгром над Левски София Запад със 7:1 и успех с 6:3 над Локомотив (ГО)

Черно Море Мания спечели първия си трофей за календарната 2015 г. Това стана през уикенда в Габрово, където варненци триумфираха в турнира по футзал "Илия Монев". Надпреварата бе организирана в памет на основателя на ФК Мони и голям спортен деятел на града - Илия Монев. В турнира освен Мания участие взеха Левски София Запад, Локомотив (Горна Оряховица) и домакините от Орловец (Габрово)

Играчите от морската столица вдигнаха трофея след две последователни победи. На полуфинала "манияците" надделяха със 7:1 срещу лидера в столицата Левски София Запад, а във финала се наложиха със 6:3 над Локомотив (Горна Оряховица). За да стигнат до финала "железничарите" пък победиха домакините от Орловец в изключително оспорван мач с 4:3.

На трето място в надпреварата се класира отбора на Орловец (Габрово), който спечели малкия финал срещу Левски София-Запад след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши със зрелищното 5:5, а при наказателните удари домакините показаха по-здрави нерви и победиха с 9:7.

Столичния тим пристигна в Габрово без голяма част от най-добрите си играчи, а наставникът на тима Иво Николов даде възможност на доста нови и млади момчета да натрупат опит в подобен род срещи.

Главният организатор на събитието Красимир Мусков заяви след приключване на срещите, че е изключително доволен от начина по който е протекъл турнира. Той бе категоричен, че проявата ще се превърне в ежегодна и заедно с шефовете на останалите участници се надяват тези мероприятия във футзала да стават все повече.