Избират нов УС на Спартак 1918 на Общо събрание след месец

На форума трябва да бъде обявено как е изразходен бюджета за 2014 година, както и освобождаването от сдружението и УС на италианците

Годишното-отчетното Общо събрание на Спартак 1918 е насрочено за 15 април. Това каза пред varnautre.bg председателят на УС на клуба в оставка Антон Фажев. На форума трябва да бъде обявено как е изразходен бюджета за 2014 година, както и освобождаването от сдружението и УС на италианците. Ще се избира и нов УС, както и контролен съвет.

"Аз вече съм подал оставка и не съм актуален за новия УС. Дойдох, за да помогна на Спартак. Каквото беше по силите ми, като осигуряване на средства за клуба, го направих. Нека следващото управно тяло да събере средства, за да стабилиза клуба. Някой трябва да поеме ръководството. Ако не се намери нов Управителен съвет, разбира се, че ще останем, докато не дойде някой", каза Фажев.

Той обяви, че ръководството през 2014 година не е оставило големи задължения на клуба, но такива съществуват от периода 2011/2014. Според кулоарна информация дълговете надвишават 200 000 лева и стават актуални при завръщане на спартаклии в професионалния футбол.

Към днешна дата не се вижда бъдеще за този клуб, тъй като няма отбор, няма публика. Отделно Спартак 1918 използва своя стадион с неизгоден договор със Спортен комплекс "Спартак" АД, който може да бъде прекратен по всяко време с едномесечно предизвестие.

Въпреки очакванията клубът още не е станал ползвател на "Локомотив", след като липсва официално решение по казуса на общината. Предвид задълженията и факта, че Спартак 1918 не е стопанин на земите си, логично липсват и кандидати да финансират клуба. До този момент няма също сериозни спартаклии, съхранили морала си през годините, които са изявили публично желание да влязат в управата на Спартак 1918. Такива вече насочиха усилията си към създаване на нов Спартак, който да започне на чисто. Те имат подкрепата на феновете.