Черно море с трета поредна победа в НБЛ

Варненци удариха Черноморец (Бургас) с 85:67

Варненският Черно море Порт Варна спечели морското дебри в НБЛ. Това е и трета поредна победа за варненци в първенството. "Моряците" победиха Черноморец у дома с резултат 85:67. Въпреки че изиграха слабо първо полувреме и изоставаха на почивката, варненци изиграха много силна трета четвърт, в която обърнаха резултата и си осигуриха победата. В момента те заемат четвърто място в класирането с 12 победи и 7 загуби, а бургазлии са предпоследни с 2:16. В следващия кръг в сряда "моряците" нямат мач, а Черноморец ще бъде гост на Ямбол.

След равностойни първи минути на срещата гостите поведоха и успяха да задържат малка преднина от 3:4 точки, която в края на периода увеличиха до 7. Бургазлии продължиха да водят срещу фаворита и домакин в срещата, като на моменти през втория период разликата стана двуцифрена, а на почивката таблото показваше 46:40 в тяхна полза. Третата четвърт обаче беше ключовата в срещата, като варненци започнаха със серия от 12:2, за да обърнат резултата, а след общо 29:10 в периода имаха аванс от 13 точки – 69:56. До края те нямаха проблеми да увеличат още аванса си и да спечелят убедително.

ОЩЕ СНИМКИ ТУК!

Варненци спечелиха повече борби под коша – 40:31 и имаха по-добър процент за стрелба общо от игра – 56% срещу 42%. Те си подадоха и над двойно повече асистенции от съперника – 23:11.

Станимир Маринов записа 22 точки, 6 борби и 5 асистенции за победителите, 16 вкара Лени Даниъл, а 14 и 6 борби добави Милян Пупович.

За Черноморец Деян Белич регистрира дабъл дабъл от 20 точки и 14 борби, 18 и 6 записа Емил Бинев, а с 15 точки се отчете Димитър Рошманов.