Черно море пред нов договор с Пристанище Варна

Спорт

14-03-2015, 18:27

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море - Черноморец (фоторепортаж)

Черно море с трета поредна победа в НБЛ

Спечелената Купа България ще даде на отбора още по-голяма мотивация за добро представяне

Ръководството на баскетболния Черно море и Пристанище Варна започнаха разговори за нов договор за спонсорство. Това призна вицепрезидентът на “моряците” Симеон Варчев пред официалния сайт на клуба.

Варчев изрази надежда, че в най-скоро време споразумението за следващия сезон ще бъде подписано с новите шефове на пристанището. Самият той вярва, че спечелената Купа България ще даде на отбора още по-голяма мотивация за добро представяне, въпреки трудната програма до края на 2014/2015.

"С изпълнителния директор Борислав Ташев изчислявахме вариантите и много трудно ще влезем в четворката. Ще направим опит, но ще е много трудно. Ще се борим. Ако успеем да влезем в Топ 4 това най-вероятно ще е за сметка на Левски или Рилски спортист, Балкан и Лукойл Академик са недостижими", заяви Симеон Варчев.

"У дома състезатели и треньори се чувстват по-уверени в собствените си сили и за да ги победиш, трябва да ги извадиш от това психическо състояние на увереност, трябва да ги разколебаеш и тогава можеш да постигнеш резултат", коментира вицепрезидентът на Черно море, чийто отбор в следващите седмици ще гостува на основните си съперници в битката за шампионската титла.

Варчев разкри още, че преди два месеца е провел разговор с бившия помощник на Тити Папазов – Тони Дечев, който пое Лукойл Академик преди седмица.

"Водихме дълъг разговор и му казах нещо, което сега ще видим. Той се показа като много добър помощник-треньор, но помощникът изявява своите спортно-технически виждания, но каква психика има той, когато носи отговорността като започне мача, може ли в състояние на голямо напрежение да вземе верни решения. Това сега ще видим", коментира още Варчев, който пожела успех на новия наставник на “студентите” в новото поприще.