На пазар: Шопската салата поевтиня за уикенда

Най-ниски цени на картофите и гроздето на "Часовника", с левче поскъпна цацата

Най-евтините домати за 2 лева на кило ще намерите на Централния пазар и на "Часовника" във Варна. Цената на набедения плод на пазар "Чаталджа" стига до 5 лева. Леко е паднала и цената на краставиците, които можете да намерите на 2,80 лв. Така че, шопската салата този уикенд ще е по-евтина, но още има какво да се желае.

Ако в началото на седмицата можехте да си купите зеле за левче килограма, сега не може да се намери по варненските пазари за по-малко от 1,40 на килограм. Любимата гарнитура на зелето, морковите, запазват цена от лев за килограм по много от варненските пазари.

Най-евтините картофи в почивните дни търсете на "Часовника", където цената им е 0,60 лв., докато по другите пазари стигат до 1,30 лв. за килограм.

Стремглаво надолу се движи и цената на ягодите, които вече могат да се намерят и за 5 лв. килото. По върховете на цените си стои гроздето със средна цена между 8 и 10 лева за кг. Единствено на пазар "Часовника" се предлага за 6,20 лв. Най-достъпни остават ябълките и портокалите, чиято цена варира средно между 1 лв. и 1,20 лв. С 0,20 лв. са поскъпнали бананите и средната им цена е 2,60 за килограм. С 0,40 лв. са скочили и лимоните и сега вървят по 2,20 килограма.

С левче е скочила цената на цацата и сега най-евтината риба за събота и неделя върви по 3 лева за килограм. Толкова ще ви струва таранката и сардината. 4 лева за килограма вървят иларията, ватусът и харибът. Чернокоп, акула и сулка се търгуват по десетина лева за кило. Най-скъп все таки си остава калкана, следван от сьомгата.

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари