Събират 9000 за нова детска площадка в ЦДГ "Теменужка"

Мисия Варна

12-03-2015, 11:14

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Ако дарите 50 лева, получавате уникален шанс да бъдете цял ден с децата

Нужни са средства за обособяването на нова детска площадка в ЦДГ 4 "Теменужка" във Варна. С благородната задача се е заел Стефан Цеков - бивш възпитаник на градината.

Ето какво пише той:

Здравейте, приятели, казвам се Стефан Цеков. Аз съм бивш възпитаник на ЦДГ 4 "Теменужка" – Варна. Моята детска градина. Мястото което ми навява малко, но все хубави спомени от безгрижните ми детски години.

Днес моята племеница учи там. Минавайки ден след ден покрай същата тази ограда, се замислих с какво мога да помогна на децата, които сега си играят в същия двор в които преди години си играех аз. С какво мога да ги накарам да са по-щастливи и да имат хубави спомени като мен.Като малък най-много обичах да играя на двора с другите деца. Когато гледам сега от другата страна на оградата, виждам че всичко си е както преди и нищо не се е променило. Виждам, че все още няма нито пързалка, нито люлки. Виждам същите плочки, същите стари играчки с които аз и връстниците ми си играехме преди повече от 20 години.Именно за това смятам, че една нова детска площадка където малките деца могат да лудуват би бил прекрасен подарък. Именно за това стартираме съвместна капания по набиране на средства за изграждане на комбинирана детска площадка.

Проектно тя е предвидена за деца от 3 до 7 години и ще е разположена на площ от 85 кв. м. Предвижда се да има люлки, клатушки и пързалка, които ще допълват визията на новата детска площадка и ще вдъхне нов живот на стария двор. Освен това ще има модули със специфичен образователен характер, като по този начин децата ще могат да се учат, докато играят. Палитрата от цветове на люлките и катерушките, които ще бъдат направени от естествени материали, е избрана така, че да провокира детското въображение и да влияе върху детската психика. Особено внимание сме отделили на настилката, която ще бъде специално подбрана за отделните сектори, ще е ударопоглъщаща (както се изисква според новите европейски директиви).Подобни площадки вече са изградени в повечето детски градини във Варна . Идеята ни е с изграждането на площадката да дадем шанс на децата да се адаптират към околния свят, да се веселят и да се учат.Набирането на сумата става чрез платформата Tramplin.bg. Нужните средства са 8846 лв.
Проектът ще бъде финансиран и реализиран само, ако сумата бъде събрана до 17 април. Ако не бъде набрана всички дарени средства ще бъдат възстановени в профилите на дарителите, от където могат да бъдат изтеглени.Всеки може да помогне. Дарител с 5 лева получава Сертификат за благородство, под формата на благодарствена грамота. Дарител с 10 лева получава Рисунка, нарисувана специално за него от едно от децата.  Дарител с 15 лева получава Апликация, изработена специално за него от едно от децата. Дарител с 20 лева получава Покана (за един човек) за благодарствена пиеса, поставена от децата в детската градина. Дарител с 50 и повече лева получава уникален шанс! Покана да разгледа как се грижат за децата и как протича един техен ден в детската градина.