Започва ремонт и на пътя към Златните

В момента се проектира разширяване на Т-образното кръстовище до Златни пясъци

Държавата ще отпусне пари за ремонт на част от пътя за Златни пясъци. Това съобщи кметът на Варна Иван Портних по време на Кръгла маса за проблемите и предизвикателствата пред туристическия сезон – лято 2015, която се проведе в морската столица.

"Седем булеварда ще бъдат ремонтирани в рамките на годината. Наш приоритет е тези, които са на входовете и изходите на града, да бъдат готови преди старта на летния сезон", посочи Портних. Той обясни, че особено важен е ремонтът на бул. "Княз Борис I", който води туристите от курортите към града и обратно.

"Проведохме разговори с премиера Бойко Борисов и с министъра на финансите Владислав Горанов, които поеха ангажимент за осигуряване на средства за ремонта на тази важна пътна артерия - в частта от кръстовището на Икономически университет до кръговото на "Почивка". В активна комуникация сме и с Агенция "Пътна инфраструктура" по отношение на ремонта на другата част на пътя, която е държавна собственост - от "Почивка" до курорта Златни пясъци", уточни кметът. Той допълни, че в момента се прави проектиране и за разширяване на Т-образното кръстовище до Златни пясъци.