Отключен дом изкуши крадец

20-годишен с коноп осъмна в участъка

Отключена врата на апартамент на ул. "Сергей Румянцев" в "Аспарухово" изкуши крадец. 25-годишен мъж от Разград, гастролиращ във Варна, се вмъкнал вчера в дома и грабнал набързо два лаптопа, таблет и мобилен телефон. Радостта му обаче не траяла дълго, тъй като полицаите успели да го открият и задържат. Оказва се, че крадецът е криминално проявен и осъждан. Част от вещите са намерени и върнати на собственика им. По случая е образувано досъдебно производство.

Задържан е и крадец, който на 21 февруари около 13 часа нападнал и издърпал чантата на жена на ул. "Средна гора" във Варна. 22-годишният С.И., присвоил портфейла и мобилният телефон на жертвата, е вече осъждан. По случая е образувано досъдебно производство.

Малко след полунощ на 9 март на ул. "Студентска" при проверка е задържан и 20-годишният Д.Д. от Бургас, криминално проявен. В джобовете му е открито пакетче с трева, а в ръцете си младежът носел растение с дължина около 90 см., установено като коноп. Дребният дилър е задържан за 24 часа в участъка. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура.