Циганин влезе да краде на обект, стопанинът го хвана

Предполага се, че е отнесъл здрав пердах, но ще лежи и в затвора

Стар познайник на полицията беше заловен в момент, в който се опитвал да измъкне машини от строителен обект. На 2 март миналата година 52-годишният И. Симеонов от с. Каменар, известен с множество кражби, отишъл до Белослав. Около обяд, докато се разхождал, видял търговски обект в процес на ремонт.

Вратата на помещението не била заключена, а подпряна с камък отвън. Мургавият крадец веднага решил да се възползва и надникнал вътре. В помещението намерил ъглошлайф и три дрелки на стойност около 900 лева. Докато поставял плячката в найлонова торба и се приготвял да я изнесе, на входа се появил собственика на обекта.

Предполага се, че Симеонов е отнесъл здрав пердах. Освен пердах крадецът ще лежи за пореден път в затвора, този път за 10 месеца, след като Районен съд му наложи ефективно наказание за деянието, извършено в условията на опасен рецидив. Мъжът е осъждан многократно за различни посегателства срещу собствеността, като последно преди три години е бил зад решетките заради лошите си навици.