На пазар: Ягодите поевтиняха предсезонно

Парите

09-03-2015, 15:18

Снимка:

© Varnautre.bg/архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

На пазар: Пуснаха евтини картофи на "Чаталджа"

На рибната борса най-евтина е цацата, кефалът поскъпна с левче

Централният пазар във Варна остава предпочитано място за пазаруване, тъй като оказва се, че там цените са най-достъпни. Доматите тази седмица ще намерите на цена от 2,40 лв. за килограм, най-скъпи са на "Часовника", където цената им стига до 4,50 лв. Запазва се цената на краставиците от 3 до 4,80 лв. килограма. Най-евтино зеле за по левче на килограм ще намерите на "Чаталджа" и във "Владиславово". Толкова ще ви струва по тези тържища килограм лук или моркови. Изненадващо за пазар като "Чаталджа" е предлагането на най-евтините картофи в града. Единствено там цената им е от 0,60 лв. за килограм. За сметка на това най-скъпият чесън от 4,80 лв. е именно там.

Новост тази седмица е поевтиняването на ягодите, които варненци ще намерят за по 7 лева килограма. Вкусните плодове се продават в разфасовки от по 500 грама и само срещу 3,50 лв. можем да се поглезим с тях. Гроздето продължава да дели цена от 10 лв. с авокадото. Толкова струва и кило люти чушки.

Най-евтините банани ще намерите на "Часовника", а най-евтините лимони за 2,20 лв. килото на централния пазар в града. Най-евтини са ябълките във "Владиславово" и на "Часовника", където може да ги намерите на 0,80 лв. за килограм, докато на "Чаталджа" цената им стига 4 лева. С 0,20 лв. е скочила цената на портокалите и най-евтино може да ги купите на централния пазар и във "Владиславово" за 1,40 лв. Между 2,80 и 3,20 пригответе за кило круши.

Калканът е задържал фиксирана цена от 30 лева за кило, с което води класацията по скъпотия. С 5 лева е паднала цената на скаридите. Сьомгата и хайверът упорито държат цена от 20 лева за килограм. На цена от 15 лева стоят лавракът и ципурата. Най-евтина си остава цацата, 2 лева килото, следвана от таранката и толстолоба. Кефалът е с левче по-скъп от миналата седмица и днес струва 6 лв. за кг. 

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар