Излъган персонал на бар в хотел на Златните си търси заплатите

Парите

08-03-2015, 10:35

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Интернационал" не е страна във взаимоотношенията между бивши или настоящи служители на фирмата-наемател, категорични са от хотела

Бивши работници на фирма - наемател в хотел "Интернационал" на Златни пясъци ще протестират заради неизплатени заплати. Протестът е днес от 16:00 ч. пред хотела и се провежда за втори път.

При предния, който бе на 1 март 2015 г. не се яви нито представител на фирма "Венчелоти" ЕООД, нито лицето Иво Маринов представящо се за наемател. Не се появиха и хора от управата на хотел "Интернационал", за да се намери решение на проблема.

Измамените служители имат същите искания -за пълно изплащане на дължимите им заплат; за извършване на пълна проверка от община Варна на дейността на нощен бар в хотел "Интернационал"; за извършване на пълна проверка от Инспекцията по труда на дейността на нощния бар и в частност за постоянната практика да се заблуждават работниците, че ще бъде подписан трудов договор в нарушение на чл.61, ал.1, чл62, ал.1, чл.63 от Кодекса на труда;

След миналия протест организаторите се срещнали с представител на хотела Красимир Токушев от когото научили, че договорът за наем с фирма "Венчелоти" ЕООД е прекратен и че цялото оборудване на бара е задържано за възстановяване на неизплатените наеми и нанесените загуби от уронване името на хотела. Освен това от "Интернационал" обещали, че ще изплатят заплатите на потърпевшите служители. Въпреки това обещанието към този момент не е изпълнено, твърди персоналът на бара.

След своя проверка измамените служители установили и, че задната врата на бара е запечатана, но откъм официалния вход достъпът е свободен. "На сайта на Хотел "Интернационал" АД е съобщено, че договорът с наемателя е прекратен, но през цялото време не бяха представени доказателства за това", съобщиха протестиращите.

На съвсем обратното мнение обаче е ръководството на хотела. "Хотел "Интернационал" АД няма никакво касателство и не е страна във взаимоотношенията между бивши или настоящи служители на фирма "Венчелоти" ООД - която в случая се явява фирма-наемател на търговска площ към комплекс "Интернационал". Истината е, че протестът е насочен против работодателя на протестиращите - "Венчелоти" и никакви искания спрямо Хотел "Интернационал" нямат нито основание, нито логика. Фирмата е бивш наемател на заведение в хотела, а в това заведение, според самите протестиращи, те са работили.

"Хотел Интернационал" АД няма никакви отношения с протестиращите. Договорът на "Венчелоти" ЕООД е прекратен по вина на наемателя. Всякакви искания, претенции, нападки или опити за въвличане на "Хотел Интернационал" АД в отношения между работници и работодател са лишени от основание и по наша преценка са опит за привличане на общественото внимание чрез използване на името на хотела. Ние знаем своето добро име и отчитаме интереса към него, но подобни инсинуации и опити за привличането ни в спорове между трети лица отчитаме, като лоша практика, носеща риск за нашия интерес и с нищо непомагаща за интереса на протестиращите", съобщиха от хотел "Интернационал".