На пазар: Пуснаха евтини картофи на "Чаталджа"

Букети от 5 до 30 лева преди 8-ми март

Краставиците по варненските тържища са поевтинели с 0,50 лв. и цената им варира от 3 лв. до 4,80 за килограм. Най-скъпи са на пазар "Владиславово". Доматите запазват цена от 2,60 лв., най-скъпи са на пазар "Чаталджа", където стигат до 5 лв., в конкуренция с пазар "Часовника", където се търгуват по 4,80 лв. Необичайно, но факт, най-евтини картофи за 0,60 лв. килограма можете да намерите на пазар "Чаталджа". Чесанът упорито държи цена от 4 лева.

Преди уикенда моркови под левче за килограм няма да намерите по варненските пазари. Зелето също е с по-висока цена и стига до 1,80 лв. за килограм. Скъпи остават салатките, които може да намерите за по 0,80 лв. или 1 лв. за бройка. Репичките също са все още деликатес за трапезата и рехава връзка върви между левче и два.

За любителите на цитрусите добрата новина е, че лимоните са поевтинели от 2,20 лв. на 1,80 лв. за килограм. Най-скъпо се търгуват на пазар "Чаталджа". За лимонада най-добре си ги набавете от кооперативния пазар във Варна. Най-банани за 1,90 за килограм търсете на "Чаталджа". Най-скъпо ще излезе на пазаруващите във "Владиславово" и на Централния пазар, където цената им е 3,10 или 3,20 лв. за килограм.

Портокалите варират с цена от 1,20 до 2,30 за килограм, мандарините през уикенда ще са с цена от 1,60 до 2,80 лв. за кило на пазар "Чаталджа". На Центалния пазар има и диня за 3,50  лв килото. 

За любителите на морски дарове е полезно да знаят, че филето от акула е поевтиняло и сега може да бъде намерено на цена от 8 лева за килограм, за разлика от началото на седмицата, когато се търгуваше твърдо на 12 лева. На цена от 8 лева ще намерите още сом, бял амур и сулка. Калкана трайно остава най-скъпата риба на пазара с цена между 28 и 30 лева за килограм. За 6,50 може да си купите килограм хек или за 6 лева сафрид, барбуна или хариб. Трайно на 20 лева се търгува сьомгата. Най-евтина днес е червеноперката - 2 лева за килограм. Поевтиня и цацата от 3 на 2 лева. 

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар