Кривото дърво в Морската става нощна атракция

Мисия Варна

06-03-2015, 10:26

Снимка:

LiveVarna

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Предстои монтиране на още 4 статични прожектора за фоново осветление

Един от символите на Морската градина във Варна и любимо място на децата – Кривото дърво, ще се превърне и в нощна атракция, след като приключи работата по монтажа и синхронизирането на декоративното осветление. Първите проби бяха направени снощи, когато 4 прожектора динамично променяха и преливаха светлини в синьо, жълто, червено, лилаво, подчертавайки причудливите форми на дървото. Предстои монтиране на още 4 статични прожектора за фоново осветление, обясниха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Подобно ефектно осветление ще бъде осигурено и на останалите обекти- символи в Морската градина - на Алеята на възрожденците, Слънчевия часовник, Пантеона. Светлинното освежаване на парка е част от първия етап на ремонтните дейности в Морската градина, който вече започна.

"Тази година в бюджета сме предвидили над 3,5 млн. лв., с които ще бъде извършено цялостно преасфалтиране на основните алеи и рехабилитация на второстепенните, ремонт на подходите към плажа, на декоративните стени на стълбите, на бордюрните ивици. Ще бъде подменено алейното осветление, пейките, кошчетата", обяви преди седмица кметът на Варна Иван Портних.