Мтел с режим на интернета: 12 часа има, 12 часа - не

Животът

06-03-2015, 00:40

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Виваком" се срина

"Виваком" тероризира клиентите си

Вероятно имат авария по мрежата си, но я крият, за да не се налага да обезщетяват масово клиентите си, коментират бесни потребители

На 12-часов режим на интернета преминаха абонатите на Мтел във Варна. Услугата "интернет" на телекомуникационна компания бе преустановена на 4-ти срещу 5-ти март минути преди полунощ. Според дежурните оператори причината била профилактика на мрежата и пренастройки. Услугата щяла да бъде възобновена на следващия ден (б.а. - 5 март) в 6 часа. Въпреки планираната профилактика никой от абонатите не е бил уведомен. Според служител в колцентъра, компанията нямала практика да предупреждава за планираните прекъсвания. За сметка на това операторите успокояваха ядосаните клиенти, че поне услугата "цифрова телевизия" била достъпна.

Въпреки уверенията, че интернетът ще бъде пуснат рано сутринта, абонатите на Мтел останаха неприятно изненадани и на 5-ти март. Хиляди варненци подпалиха телефоните на операторите, като много от тях изобщо не успяха да се свържат, за да разберат защо не могат да получат услугата, за която си плащат. "Вероятно имат авария по мрежата си, но я крият, за да не се налага да обезщетяват масово клиентите си, както се случи с Виваком през януари", коментираха недоволни потребители във Варна.

В крайна сметка Мтел пусна интернета на 5-ти март преди обед. Само няколко часа по-късно обаче жителите на морската столица "вързани" към компанията отново останаха без достъп до мрежата. Точно както и предишният ден, минути преди полунощ интернетът спря. Според дежурните оператори този път проблемът не бил в профилактиката, а изисквал проверка, която щяла да отнеме 24 часа.

Ако пък някой абонат искал обезщетение заради режима на интернета, трябвало официално да го заяви. След извършване на проверка, се преценявало дали клиентът има основание да получи компенсация, обясни неособено любезна телефонистка от колцентъра на Мтел.