Горна Оряховица се оказа малка гара за Черно море

"Моряците" смазаха съперника с 5:0 и са на 1/2-финал за Купата на България

Горна Оряховица се оказа "малка гара" за Никола Спасов и неговият Черно море. Варненци тотално смазаха Локомотив на собствения му стадион и се класираха на 1/2-финалите от турнира за Купата на България. "Моряците" победиха съперника с 5:0, а головете за "зелено-белите" паднаха още преди почивката. Черноморци имаха пълно превъзходство в мача и можеха да постигнат още по-разгромен резултат в реванша.

Срещата започна по най-добрия начин за Черно море, като от първия съдийски сигнал варненци пресираха съперника в собствената му половина. Това даде резултат още в първата минута, когато "моряците" успяха да открият резултата. Автор на попадението стана Марчин Бургхард, който стреля прецизно от далечна дистанция. В 24-ата минута капитанът Кирил Котев покачи на 2:0, след като засече с глава центриране от корнер на Бургхард, а само 2 минути по-късно Кулибари, малко куриозно, оформи класиката. Марк Клок стреля от далечна дистанция, а топката мина през Мамуту Кулибали, който съвсем леко я докосна, което бе достатъчно да излъже стража на домакините, и коженото кълбо влезе в мрежата на Локомотив за трети път. В 38-ата минута Иван Коконов проби отдясно и центрира по земя към Бижев, който стреля от движение, стражът успя да спаси с крак, но при добавката младият нападател не среши за 4:0. Малко след това отново той се озова на добра позиция, стреля, но топката срещна тялото на бранител и излезе в корнер. В 44-ата минута феновете на стадион "Локомотив" видяха пети гол. Той отново бе във вратата на домакините, а него автор стана Стенио, който от дъгата на наказателното поле насочи топката в долния ляв ъгъл на стража Радослав Рашков.

След почивката футболистите на Локо (ГО) се опитваха да стигнат до почетно попадение, но така и не им се отдаде шанс да реализират. В 55-ата минута влезлият Бакари проби мощно, но преди да бие защитник изби в корнер. 10 мин по-късно Янаки Смирнов от домакините стреля над гредата. В 78-ата минута Бижев нахлу сам срешу стража на домакините, но в последния момент стражът изби кълбото. В 87-ата минута вратарят Радослав Рашков улови върната топка от бранител, а главният рефер отсъди непряк свободен удар. Топката бе леко в дясно от точката на дузпата, но изстрелът на Марчин Бургхард срещна стената пред вратаря на Локо (ГО).

Съставите

Локомотив: Рашков, М. Иванов, Пенев, Фиданин, Балъков, Л. Генчев (63-Ненов), Харизанов, Карапетров (48-Яв.Генчев), Мир. Иванов (47-Ат.Димитров), Смирнов, Трифонов

Черно море: Чанович, Кулибали, Котев (47-Атанасов), Станчев, Клок (46-Бакари), Буркхардт, Стенио (74-Златинов), Матиас, Ернандес, Коконов, Бижев.

Съдия: Валентин Вълков

Жълт картони: Кулибали, Бакари/Харизанов