Пускаме документи за градина от 1 април

Мисия Варна

05-03-2015, 15:40

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова детска градина до Тубдиспансера ще струва на общината 900 000 лева

2328 са свободните места за първа група в детските градини на Варна

Приемът на документи за място в детските градини започва във Варна. 2328 са свободните места за първа група. За тях могат да кандидатстват родителите на малчугани, родени през 2012 година. 381 са свободните места в яслените групи към обединените детски заведения. Там ще се приемат децата, родени през 2013 и 2014 година. Приемът на документи за забавачниците започва от 1-ви април, съобщиха от общинската дирекция "Образование, младежки дейности и спорт". Документите ще бъдат приемани до 8-ми май. Правилата са същите като предходната година и са публикувани в сайта на община Варна.

При кандидатстването единият от родителите, с постоянен адрес в община Варна, трябва да представи следните документи: заявление по образец; оригиналите и копията на акта за раждане на детето и личната карта на родителя; документ от работодател, че работи с трудов договор /документът трябва да съдържа изх.№, мокър печат с подпис, БУЛСТАТ на фирмата; удостоверение за липса на задължения към общината за предходната година; заверено копие от годишна данъчна декларация по чл.50 или чл.92 за управители на ООД и ЕООД от ЗДДФЛ за предходната календарна година, ако родителят е самоосигуряващ се; актуален документ за регистрация от Бюрото по труда –Варна, ако родителят е безработен.

И през учебната година 2015 /2016-та, община Варна осигурява места за задължителната предучилищна подготовка на 5-годишните деца с целодневна организация и възможности за следобеден сън, както следва: ОУ "Н.Й.Вапцаров" - 1 група, СОУ "Неофит Бозвели" - 2 групи, ОУ "А.Кънчев" - 1 група и ОУ "П. Волов" - 1 група.