Пияни младежи обраха приятел, докато му гостуват

Крими

05-03-2015, 15:23

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Единият получи условна присъда, другият е с пробация

Районен съд Варна осъди двама младежи за кражба от дома на техен приятел. Случката е от 29 август 2013 г. Двамата осъдени отишли на гости прилично подпийнали. Там те продължили да се черпят и когато домакинът се оттеглил да си почива, младежите решили да откраднат оставените от него в хола два мобилни телефона и преносим компютър.

След кражбата единият от подсъдимите помолил друг свой познат да остави в заложна къща лаптопа, като за "услугата" му дал 20 лева от общо получените 300 лв. за чуждата вещ. Двамата съучастници сами се разпоредили с мобилните телефони. Инкриминираното чуждо имущество е на общата стойност 1240 лв. Впоследствие заложеният преносим компютър бил обратно откупен и върнат на собственика му, а стойността на двата мобилни апарата била възстановена.

Подсъдимите получиха различни наказания. 24-годишният А. Венциславов бе осъден условно на 1 година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. На 23-годишния М.Иванов бе наложена пробация за срок от 10 месеца. Наказанията са наложени след постигнато споразумение в съдебната зала. Двамата младежи са с чисто съдебно минало. Съдебният акт е окончателен.