Днес решават бъдещето на Спартак 1918

Спорт

05-03-2015, 10:03

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Вариантите са два - "В" или "А" окръжна групa

Спортно техническата комисия към БФС ще решава днес какво ще е наказанието на варненския Спартак 1918, за непровелата се среща от първия пролетен кръг с тима на Банско. Варненци не успяха да картотекират необходимия минимум от 4 професионални футболисти и нямаше как двубоят да се играе. Това е втора служебна загуба за спартаклии в настоящия сезон в "Б" група, а по правилни отборът ще бъде изхвърлен от групата на професионалистите.

"Няколко са причините днес (б.а. 28 февруари) да няма мач. Първо - няма нужната организация от страна домакините. Няма лекар, няма линейка, няма полиция, няма охрана, няма мрежи на вратите, не е разчертаят теренът и няма домакини. Гостите се явиха, както си му е реда. Днес до 11 ч. е имало човек във футболния съюз, за да могат от Спартак да картотекират четирима професионалисти. Но това така и не се случи и няма готовност срещата да се проведе", обясни тогава дежурният делегат на срещата Валентин Вълчев.

Основната причина да се стигне до тук е порочното управление на Спартак 1918 в последните години, както и непрестанните лъжи на обявените за нови благодетели на клуба италианци, че ще покрият своевременно разходите на клуба за подновяването на първенството в "Б" група. Това така и не се случи и "соколите" отново изпаднаха във финансов колапс.

Сега вариантите пред Спартак са два - да бъдат изхвърлени в най-ниското ниво на българския футбол, или по-добрият - от новия сезон да играят в Североизточната "В" група.

Въпреки всичко италианецът Пиетро Белардели и чуждестранните футболисти продължават престоя си във Варна. Преди ден дори са поискали да продължат да тренират на стадион "Спартак", което не им е било позволено. Стигна се до там, че Белардели се свързал със Зоналния съвет на БФС - Варна с молба за съдействие отборът да не бъде ваден от групата, или поне ако можело той да продължи веднага да играе в Североизточната "В" група.

Възможно най-скоро време ще се проведе ново Общо събрание на Спартак 1918, на което ще бъде гласувано "изгонването" на Белардели и компания, заради несериозното им поведение към варненския клуб.