Апаш продължава да краде след 14 присъди, обра хазяина си

Крими

04-03-2015, 15:49

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пенсионер рани крадец и сега ще го излежава

Квартирантът задигнал част от спестяванията, които стопанинът държал в буркан

Крадец, осъждан 14 пъти досега, отново беше изправен пред Темида и ще лежи 8 месеца в затвора за последната си кражба. На 17 април миналата година 34-годишният П. Колев, който живеел на квартира в Белослав, видял в двора на къщата своя хазяин и му поискал заем от 18 лева под предлог, че иска да плати тока си. Когато възрастният мъж отишъл да вземе пари, за да услужи на своя наемател, Колев се промъкнал след него незабелязано и зачакал да види откъде дядото ще ги извади. Успял да зърне буркана, в който възрастният мъж кътал банкнотите.

На следващият ден наемателят отишъл да занесе бележката от платения ток на своя хазяин. Входната врата на имота била заключена, но той използвал вътрешна пътека, влязъл в къщата, извикал няколко пъти и когато не получил отговор, решил да се възползва от отсъствието на стопанина и да потърси спестяванията му. След като открил буркана с парите, Колев взел сумата от 300 лева, а останалите върнал на мястото им и веднага напуснал жилището.

При завръщането си собственикът на дома видял отворената входна врата, проверил спестяванията си и веднага съобщил в полицията за липсите. По оставените следи бил установен извършителят. Кражбата е извършена в условията на опасен рецидив. Лицето е било осъждано 14 пъти за кражби. На подсъдимата скамейка 34-годишният П. Колев призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата.