На пазар: Зеленчуците във Варна поевтиняха

Животът

04-03-2015, 14:52

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

На пазар: Домати и краставици поскъпнаха предпразнично

Истерията с цените от почивните дни затихна

С 0,50 лв. по-малко за килограм краставици ще плащаме във Варна тази седмица, след като истерията с цените по варненските пазари в почивните дни отшумя. Сега продуктът за шопска салата варира от 3,50 до 5 лева. Доматите обаче са запазили цената си от 2,60 за кило, като най-скъпо се търгуват на пазар "Чаталджа", където цената им стига до 5 лева. Зелето държи цена от 1,20 лв. за кило, по-евтин с 0,20 лв. е лукът. Трайно на 4 лв. за килограм се задържа и тази седмица чесънът. С 0,20 лв. по-евтини картофи можете да откриете по варненските пазари тази седмица. Най-евтини са те на Централния пазар във Варна, където можете да ги купите за по 0,50 лв. килото, докато на "Чаталджа" стигат цена от 1,40 лв. за кило.

Деликатес за сезона остава гроздето, чиято цена варира между 8 и 10 лв. С 0,20 лв. по-евтино киви може да се намери по тържищата в града. Бананите са поскъпнали тази седмица, най-евтино ще ги откриете за по 2,60 лв. на пазар "Часовника". Ябълките струват от 0,80 лв. до 3 лв. за килограм според сорта и пазара. Най-евтини портокали за 1,20 лв. ще намерите на Централния пазар. С 0,50 лв. обаче по-скъпи са мандарините тази седмица.

Първенство при цената на рибата държи калканът, чиято цена е от 28 до 35 лв. за килограм. Следват сьомгата с 20 лева за кило и паламудът, който се търгува по 14 лв. килото. Хайверът и скаридите трайно запазват цена от 20 лева. Най-достъпни за по 2-3 лв. килото остават цацата и червеноперката.

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар