Никола Спасов: Исках ударно да променя атаката, хубаво е, че имах Бакари и Ернандес в състава

Спорт

27-02-2015, 17:22

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Треньорът на Черно море Никола Спасов остана доволен от победата над Славия в първия мач от пролетния дял на „А“ група. Въпреки категоричният успех с 2:0 и фактът, че „моряците“ играха повече от полувреме с човек повече специалистът подчерта, че мачът е бил тежък за отбора му и е бил нясно с това още преди началото му.

„Стана един много интересен мач. Имаше интересни положения и пред двете врати. Може би трябваше да се вкарат повече голове, но поне ние не успяхме да отбележим повече.

Славия ни създаде доста неприятности. Преди мача предупредих момчетата, че трябва да подходят много сериозно“, коментира Спасов.

Той остана много доволен от новото попълнение Себастиан Ернандес и включването му като резерва заедно с Бакари през второто полувреме.

„Идеята с пускането в игра на Бакари и Себастиан Ернандес бе да решим по-бързо развоя на мача. Знам, че са добри футболисти, просто исках ударно да променя остротата в атаката. Те са точно такива хора. Бакари е много агресивен и техничен, влиза добре в комбинации. По-скоро Ернандес е по-техничният и интересният в организацията. Той го показа. Хубаво е, че ги имах, за да мога да направя тези смени. Затова ги пуснах едновременно. Това ми беше идеята – да решим по-рано мача, защото с минутите той ставаше все по-труден“, заяви Спасов.