Черно море направи първата крачка към топ 6

Спорт

27-02-2015, 16:35

Снимка:

LAP.bg

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Дошлият от Лудогорец Себастиан Ернандес с дебют и гол във вратата на Славия

Черно море откри с победа срещу Славия пролетния дял от първенството в „А“ група. В първия мач за годината от шампионата варненци направиха решителна крачка в борбата за челната шестица и се наложиха с 2:0 като домакини в срещата от 20-ия кръг на шампионата.

„Белите“ играха повече от едно полувреме с човек по-малко, след като Цветомир Панов получи червен картон. Петър Златинов откри резулатата за домакините, а отличен дебют направи дошлия от Лудогорец Себастиан Ернандес, който реализира второто попадение.

„Моряците“ бяха по-активни още от самото начало на срещата и още в първите минути опитаха няколко удара, но Вилян Бижев и Матиа Курьор не успяха да затруднят Георги Петков. Първата наистина голова ситуация бе в 19-ата минута, когато Кирил Котев получи топката само на няколко метра от голлнията след пас на Михаил Венков и неразчетени действия на бранител на гостите, но ударът му попадна право в Георги Петков.

Ключовият момент в срещата настъпи в 41-ата минута. Матиа Курьор опита да овладее една изсипана топка в наказателното поле, но сякаш бе задържан от Цветомир Панов и падна в наказателното поле. Съдията Ивайло Стоянов веднага отсъди дузпа и показа червен картон на защитника на Славия. Ситуацията определено бе малко спорна и последваха бурни реакции от страна на играчите на „белите“.

При последвалото изпълнение от бялата точка Петър Златинов бе точен и откри резултат в мача – 1:0.

Още в началото на второто полувреме Черно море можеше бързо да реши всичко в срещата, но в 55-ата мин. удар на Бижев срещна напречната греда.

С числено преимущество домакините обаче продължиха да притискат столичния тим и много скоро имаше резултат. Двойно подаване между влезлите като резерви Бакари и Себастиан Ернандес изведе очи в очи с Георги Петков новото колумбийско попълнение на Черно море, който реализира за 2:0 в 69-ата мин.

Само 3 минути по-късно Славия можеше да намали резултата, но Кулибали се прояви в защита и малко пред голлинията успя да избие удар с глава на Монзоро. Въпреки че бяха с човек по-малко „белите“ продължиха да търсят гола и още веднъж бяха близо до него, но в 85-ата мин. след отличен пас на Монзоро с пропуск се отчете и Крум Стоянов.

Устремът на гостите можеше да бъде наказан и в края на срещата победата на домакините можеше да стане класическа, но горната греда отново помогна на Петков, този път след шут на Бакари.

Резултатът обаче се запази и така Черно море победи с 2:0. Така поне за кратко варненският тим се изкачи в горната половина на таблицата, на 6-ото място в класирането изравнявайки се по точки с Левски, с по 28. Славия си остава точно над зоната на изпадащите, на 10-а позиция с 20 точки.

 

ЧЕРНО МОРЕ – СЛАВИЯ

 

1:0 Златинов (43-д.)

2:0 Ернандес (69)