Официално: Мачът Спартак-Банско няма да се играе

Спорт

27-02-2015, 16:21

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

3000 лв. и четирима юноши могат да спасят Спартак

Спартак 1918 се отказва от участие в "Б"

Очаква се БФС да се произнесе за наказанието на клуба

Срещата от първия пролетен кръг на "Б" група на Спартак с Банско няма да се играе, научи Varnautre.bg. До последно "соколите" се надяваха на чудо да намерят пари и да успеят да картотекират поне четирима професионалисти и да изиграят мача с юноши. Това така и не се случи и въпреки опитите и многократните разговори с българските футболисти - Радомир Тодоров, Никола Яначков и Славомир Събков, до договори не се стигна. Причината е, че италианците, в лицето на Пиетро Белардели, така и не извади пари за старите задължения към въпросните футболисти и за картотекиране.

Отчаян опит на настоящият ръководител в оставка Антон Фажев е мачът да бъде отложен. Фажев е изпратил писмо преди минути до БФС, с молба за отлагане на срещата. Молбата му обаче няма да бъде изпълнена, тъй като по правилник за отлагане на среща се изискват сериозни аргументи, както и молбата да е депозирана 24 часа преди началото на двубоя. Очаква се до минути да има официално становище на ръководителите, поместено в клубния сайт.

До дни официално БФС ще се произнесе какво ще бъде наказанието за Спартак 1918 и дали отборът ще бъде изхвърлен в Североизточната "В" група или в "А" Окръжна, но съществува и вариант за последен компромис от страна на футболния съюз.